Kultūras notikumi

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas lasījumi



Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana, tāpēc gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata, notiek stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.

Tā kā šis gads ir zīmīgs ar to, ka Somija svin savu simtgadi, tieši somu literatūrai ir īpaša vieta Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas lasījumos. Šogad Rīta stundas lasījumā pusaudžiem izvēlēta  somu izcelsmes zviedru rakstnieces Marijas Turtšaminovas  fantāzijas romāns "Maresi", kas stāsta par mazu salu Menosu, kas ir salas iedzīvotāju patvērumus. Ullas Lēnas Lundbergas romāns “Ledus” izvēlēts Krēslas stundas lasījumam pieaugušajiem un stāsta par jaunu mācītāja ģimeni, kas pārceļas uz Ālandu salām. Grāmata atspoguļo īpašo salas dzīves noskaņu, saskarsmi ar saliniekiem un skarbos dabas apstākļus. 

Arī Virgas bibliotēkā 13. novembrī notika Rīta stundas lasījums pusaudžiem, kurā piedalījās Virgas pamatskolas 8. klase  un Krēslas stundas lasījums pieaugušajiem, kuros lasīja fragmentus no iepriekšminētajiem darbiem.

Virgas bibliotēkas vadītāja Gunta Rune 

 

 

 

Atpakaļ