Kultūras notikumi

"Cālēns-2013".

  Priekules novads nu var lepoties ar savu Cālēnu, jo šī gada kultūras notikumu sarakstā plānotais mazo dziedātāju konkurss ir realizējies. Nešaubīgi, bērni ir dziedājuši un uzstājušies visos laikos un katrā pagastā. Tomēr sākot ar šo gadu bērniem ir radīti vēl vieni svētki – Priekules novada mazo dziedātāju konkurss "Cālēns-2013".

Pirmajā reizē par konkursa mājvietu tika izvēlēts Kalētu pagasts, kurā jau ir spēcīgas bērnu dziedāšanas tradīcijas un arī apstākļi kvalitatīvai konkursa norisei. Nākamgad uzklausīsim idejas, kur konkursam skanēt, lai kopīgie novada pasākumi katru gadu paviesotos citā vietā.

Šogad tika pieteikti 17 pirmskolas vecuma dziedoši bērni no Gramzdas, Kalētiem, Krotes un Priekules. Katram dalībniekam bija jāizpilda divas pašu izvēlētas dziesmas kāda mūzikas instrumenta vai fonogrammas pavadījumā. Ne reti šādos pasākumos  izvēle krīt uz vienām un tām pašām – populārākajām bērnu dziesmām. Bet pirmais konkurss  pārsteidza ar to, ka neviena no 34 dziesmām neskanēja atkārtoti. Kopumā, klausoties un vērojot labi sagatvotos priekšnesumus, bija gandarījums par dziedāšanas skolotāju un vecāku fantastisko darbu, lai mazās atvasītes padarītu par burvīgām skatuves pērlītēm.  Žūrija – Agrita Hanzovska, Nauris Vrubļevskis un Svetlana Zaša-Zasa nonāca diezgan lielās sprukās, jo viņi vēlējās piešķirt vismaz četras pirmās vietas. Tomēr konkursa ideja sakņojas domā, ka noslēgumā jāpiešķir viens tituls, nevis jāsadala vietas. Žūrija arī secināja, ka katrs dalībnieks ar kaut ko pārseidza, līdz ar to saņēma kādu no daudzām cāļu nominācijām.

Konkursa dziesmām izskanot, konferansjē - Vistas (Lita Belte) vadībā visi varēja izkustēties diskotēkas ritmos, gaidot žūrijas lēmumu, balvas un svētku lielo torti.

Visi mazie cālēni saņēma Diplomus un pasaku grāmatu par „Brēmenes muzikantiem”- Samanta Staigvila, Paula Klievēna, Kate Bruško, Vikija Garbatoviča, Enija Valdmane, Alise Kuduma, Dita Heidija Hehte, Kevins Plācenis, Marija Elīna Lācīte, Anna Ločmele, Nikija Mikāle, Felīsija Oknere, Amanda Lazdupa, Armanda Kalinauska, Olivers Spirģis, Dace Bērziņa.

Pateicības un  ziedus, bet visam pāri - gandarījumu ikdienas darbam šajos svētkos, guva skolotāji – Olita Mauerzaka, Līga Kvāše, Skaidra Klasiņa, Inita Ozola, Inta Gruntmane, Arta Troika.

Īpaša pateicība Kalētu kultūras un izglītības darbiniekiem Rūtai Jānaitei, Svetai Zašei-Zasai, Olitai Mauerzakai, kas jau kopš janvāra piedalījās konkursa norises darbos, lai bērniem radītu šo pavasa svētku dienu.

Arī konkursa logo ir pašu radīts. Tas ir Kalētu Mūzikas un Mākslas skolas audzēknes Alīnas Nellijas Sedolas redzējums. Piepalīdzot skolotājam Mārtiņam Cukuram tas tika aiznests līdz skatuves noformējumam, kā arī - diplomiem un pateicībām.

Savukārt titulu - Priekules novada "Cālēns-2013" un Liepājas Olimpiskā centra peldbasiena SPA centra  apmkelējumu kopā ar savu ģimeni saņēma skolotājas Olitas Mauerzakas audzēkne ELISA TUSKENA no Kalētiem.

Gundars Venens, Priekules novada Kultūras vadītājs

Bilžu galerija

Atpakaļ