Sabiedrība

„Kalētu kausa izcīņa 2014”

 Jau piekto gadu martā notiek starptautiskais „ Kalētu kausa izcīņas” pasākums. Arī šogad, tas notika 13.martā. Saulainajā rītā pie Kalētu pamatskolas pulcējās 23 komandas no Kurzemes. Tālākie ciemiņi bija ieradušies no Brocēniem, Rudbāržiem, Nīkrāces, Pāvilostas, Laidiem un Liepājas. Pārējās komandas no Liepājas rajona - Vaiņodes, Gramzdas, Sikšņiem, Bārtas, Rudes, Virgas, Aizputes, Priekules, Dunalkas, Grobiņas, Durbes, Kazdangas un Kalētiem. Piedalījās arī komanda no Lietuvas - Skodas pilsētas.

Komandām bija iespēja  sacensties dabas parkā Priedienā un piedalīties Zemessargu sagatavotajā militarizētā stafetē. Kontrolpunktos sevi jāparāda dažādos veidos - ugunskura iekuršanā vislabāk veicās Kalētu komandai, paslēptās mantas visātrāk atrada bārtenieki, makšķerēšanā nepārspēti palika vaiņodnieki, šaušanā labus rezultātus rādīja komanda no Nīkrāces. Kazdangas komandai atraktīvāk veicās mednieku pārvietošana, gramzdeniekiem raiti gāja pa kustīgiem šķēršļiem tomēr vēstures zināšanu pārpaudē nepārspēti palika Liepājas 15.vidusskolas pirmā komanda. Riepu velšanā spēcīgākā bija komanda no Rudes, visveiklāk ar ķekatām pārvietojās grobiņnieki, komandai no Brocēniem  padevās mīnu lauku pārvarēšana un visātrāk atšifrēt telegrammu izdevās 417. Liepājas jaunsargu vienībai.  Kopvērtējumā 3.vieta - Dunalkas skolas komandai, 2.vieta – 412. Kazdangas jaunsargu vienībai, bet 1.vieta 417. Kalētu jaunsargu vienībai.

Zemessargu stafetē 3.vietu ieguva Rudes skolas komanda, 2.vietu - Bārtas skolas komanda, bet 1.vietu - Vaiņodes vidusskolas komanda, iegūstot Zemessargu dāvāto trofeju.

Pasākumu atbalstīja un piedalījās Rekrutēšanas un jaunsardzes centra Jaunsardzes departamenta direktors Ansis Strazdiņš, Priekules novada pašvaldības pārstāvis Ainārs Cīrulis un Kalētu pamatskolas direktore Inese Kuduma. Liels paldies LR ZS 44.KB un 2.rotas komandierim vlt. Andrim Lācītim ar komandu un Kalētu pagasta darbiniekiem V. Smagaram, G. Kobiakam, I. Futrakam, arī pavārēm D. Auzniecei un V. Pencei. Pasākumā kārtību nodrošināja Valsts policija. Vislielākais paldies Kalētu pamatskolas skolēniem, kas piedalījās un nodrošināja sekmīgu kontrolpunktu darbību. Paldies arī pārējiem par ieguldīto darbu!

Daina Garoza, RJC JD 1.NN jaunsargu instruktore 

FOTO

Atpakaļ