Tūrisms

’’Priekules MTB velomaratons 2012’’!

       4.maijā, pateicoties ‘’ Priekules MTB velomaratona 2012’’ pasākumam, Priekules novadā tika atklāta jaunā tūrisma sezona. Pasākuma organizatoru komanda – Priekules velokluba pārstāvji kopā ar novada tūrisma organizatori Daiga Egli, sporta metodiķi Mārtiņu Mikālu un biedrības ‘’Pārcēlājs’’ vadītāju Ināru Jaunzemi jau vairākus mēnešus rūpīgi plānoja un gatavoja šo maratonu. Jo vairāk  tāpēc, ka Lejaskurzemē esam vienīgie šāda mēroga pasākuma organizētāji....

     Prieks bija sagaidīt Priekulē un Priekules novadā 69 sportistus, 15 velotūristus un 22 bērnus, no vairākām Latvijas vietām. Sacensībās piedalījās pārstāvji no vairākiem veloklubiem – ‘’Liepāja rullē!’’, ‘’O.S.S.G.’’ un ‘’Vitkovsky Team’’ no Liepājas, ‘’Scandi Motors’’ no Aizputes,’’ Velkonis’’ no Ventspils, ‘’RSK Tandēms’’ no Dobeles, ‘’RSK Kuldīga’’ no Kuldīgas , ‘’Pēdu nav’’ no Valmieras’(laikam tikai bija pieteikušies!) un  ‘’Velokurjeru’’  17 velobraucēju sastāvā no Rīgas ar Oļegu Stoļarovu – Zariņu priekšgalā.

      Plkst.12.00 pasākums tika atklāts un starts tika dots garās distances 21 maratonistiem, kas šajā gadā veica 52km garo maršrutu. Plkst. 12:15 startēja 32 km distances veicēji , kas šogad bija diezgan kuplā skaitā – 49. Tad startēja velotūristu klase, kam arī priekšā stāvēja 24km garš ceļa gabals, tikai šajā gadā maršruts bija pavisam cits. Velotūristiem izveidots pavisam jauns maršruts – Priekule – Purmsātu muiža, parks, dīķis – Cāļu ciems, Trekņu muižas vieta – Bišu karjers ar jautrajiem kalniņiem un atpakaļ uz Priekuli.  Visas trases garumā tika izvietoti brīvprātīgie tiesneši, kas norādīja pareizos virzienus, iedeva padzerties( jā, tas visās vietās bija – bijušās Dižgramzdas muižas avota ūdens. Gramzdenieki to vietu sauc par Šarpņicka avotu!!) Pasākuma laikā dežūrēja medmāsa, taču šoreiz trasēs viss noritēja veiksmīgi, nebija ne riepas pārsituši, ne saulē pārkarsuši, ne arī apmaldījušies. Viens bērns braucienā krita un guva nobrāzumus, ko medmāsa ātri ‘’saglāba’’, meiteni arī nomierināja. Paldies visiem brīvprātīgajiem par nesavtīgo ieguldījumu pasākuma norisē.

         Pēc galvenajiem startiem  šogad pirmo reizi organizējām velosacensības arī bērniem.Divas atjautīgās vellopeles Liena  un Rigonda  sāka pulcināt 22 reģistrējušos   bērnu startiem.Bērnu sacensības notika trijās grupās.Pirmie brauca 3-5 gadīgie, kas šogad bija septiņi un  devās aplī pa celiņiem pie Priekules vidusskolas galvenās fasāses. No pašiem mazākajiem 1.vietu ieguva Olivers Sproģis, 2.vietu  - Valters Jonass, bet 3.vietu – Elizabete Minka.  Otrajā grupā bija 6-7gadīgie, kopā 9 bērni. Otrajai grupai uzdevums bija grūtāks – maršruts veda divus apļus apkārt Priekules vidusskolas ēkai.1.vietu ieguva Mareks Frišmanis, 2.vietā – Ričards Auznieks, bet 3.vietā – Eduards Egle. Trešajai grupai maršruts bija jau garāks un grūtāks, jo bija jāapbrauc apkārt gan vidusskolai, gan sporta hallei un vēl divus apļus. Braucienā piedalījās 7 bērni – 1.vietu ieguva Marsels Mārcis Jonass, 2.vietu – Rūta Liene Ruzaiķe, bet 3.vietā Anda Brauna. Protams, vislielākie līdzjūtēji bija vecāki, paldies , ka gatavojāt bērnus startiem un kas zin nākotnē , varbūt kādam nākošajam čempionam talants būs atklājies tieši šajos, pirmajos startos.

        Jau pēc neilga laika, apmēram 1.5 stundām, finišu sasniedza pirmie sportisti no 32 km distances. Pa laikam finišu viens pēc otra sasniedza lielākā daļa maratona dalībnieku, ieskaitot velotūristu klasi, kas pa ceļam paspēja apskatīt skaistākos dabas un tūrisma objektus – pēdējā atbrauca dalībniece, kas bija nedaudz nomaldījusies, jo nebija ievērojusi trases marķējumus, bet gadās arī tā un viņa pretenzijas necēla! Pasākuma ‘’runas vīrs’’ šoreiz bija Mārtiņš Mikāls, kas sagaidot dalībniekus tos mikrofonā aptaujāja, tādējādi iegūstot informāciju par kopīgo noskaņojumu, par grūtībām,par trasēm, par objektiem, par Priekules novada vietām, kas brauciena laikā palikušas atmiņā.

          Tajā laikā tika sarakstīti diplomi un viss sagatavots apbalvošanas ceremonijai. Maratona 52 km maršrutā 1.vietu ieguva ventspilnieks, Latvijā pazīstams sportists Uldis Ālītis (SV30), 2.vieta tika Intam Celmaraugam (SV40) no Baložiem, bet 3.vieta – Zigurdam Jureckim (SV 50) no Grobiņas. Martona  32 km maršrutā 1.vieta – Ingusam Egle (V20) no Virgas, 2.vieta -  Gunvaldim Vēsmiņam (V50), bet 3.vieta – Vilnim Vitkovskim (V30)  - abi pēdējie no Liepājas. Maratona kopvērtējuma protokolus atradīsies www.mtbpriekule.lv

 

           Kā atzīmēja mūsu pasākuma atbalstītāji no SIA ’’Velokurjers’’, MTB maratonu organizēšana ir vieni no dārgākajiem pasākumiem, jo nepieciešamā laika kontrole ir būtisks nosacījums. Saņēmām daudz labu vārdu par trases marķējumu un galvenais – ‘’par vidēji grūtu un interesantu trasi, kura nevienā brīdī nav apnikusi…’’ Tāpēc vēlreiz vēlamies pateikties visiem, kas atbalstīja Priekules MTB velomaratonu : paldies – Priekules un Vaiņodes novadu domēm, Gramzdas pagastu pārvaldei - Augustinam Eidejus, novada saimniecības daļas vadītājiem Mārim un Edgaram Rubežiem, SIA "Inerto Materiālu Serviss" - Aigaram Jaunzemim,  Priekules policijas darbiniekiem un rajona Ceļu policijas patruļai, SIA ‘’Sportlat’’  - Gundaram Upeniekam, SIA ‘’Velokurjers’’ – Oļegam  Stoļarovam – Zariņam , SIA ‘’Gaismas2’’ – īpaši vadītājai Inesei Rižko, AS ‘’LPB’’- valdes priekšsēdētājai Intai Dagai un  Priekules maizes ceptuve – Zanei Barutei, SIA ‘’ Zviedru vārti’’ kafejnīcai ‘’Ikars’’ – Vaclovam Kadaģim un Regīnai Jurkovskai, SIA ‘’Kings’’ – Jurim Gusevam,  biedrībai "Pārcēlājs", kā arī  personīgi: Vilmai Anziķei, Dāvim un Naurim Jaunzemiem, Aleksejam Kačanovam. Paldies informatīvajiem atbalstītājiem – Liepājas tūrisma informācijas centram, ‘’Rietumu radio’’, ‘’Kurzemes vārds’’, www.sportlat.lv, www.inforiga.lv, www.priekulesnovads.lv

           Nobeigumā viens liels paldies Priekules veloklubam: Mārtiņam un Santai Mikāliem, Ronaldam un Lienei Okneriem, Ivaram un Sigitai Kāpiņiem, Ināram, Inesei, Kārlim,Dāvim un Ērikam Jaunzemiem, Elmāram Pencim, Andrai Valužei, Mārtiņam Jaunzemim, Olgai Niedolai, Gunvaldim Ķerim, Jānim Sproģim, Imantam Krūmiņam, kas visi kā viens strādāja, organizēja un organizējās paši, lai noorganizētu  Priekules MTB velomaratonu.  Es ceru, ka tas mums izdevās un nu jau ar katru gadu labāk!  Pasākumā  jutām, ka  velomaratons Priekules novadā ir vajadzīgs, tas gūst arvien lielāku atbalstu un atsaucību un cerams, nākotnē kļūs par ikgadēju tradīciju.  Aicinām novada ļaudis, kam patīk velo un kopā piedalīties dažādos pasākumos - pievienojoties Priekules veloklubam –  tuvākais pasākums 26.maijs – Velodiena Kuldīgā, kur notiks gan dienas, gan  nakts velomaratons!!!!

           Priekules novada tūrisma organizatore Daiga Egle

Bilžu galerija

Atpakaļ