Notikumi

2020./2021. Priekules Mūzikas un mākslas skolas mācību gada IZLAIDUMS

5. jūnijā – saulainā, viegla vēja un mākoņu atspirdzinātā dienā – Priekules Mūzikas un mākslas skolā notika izlaidums, kur pie skolas ieejas uz kāpņu laukumiņa improvizētās skatuves pulcējās skolas absolventi. Šogad skolu pabeidza desmit audzēkņi – Kristians Erbe, Linda Grīsle, Ieva Ikerte, Reinis Isakovs (mūzikas programmās) un seši audzēkņi vizuālās mākslas programmā: Maruta Klane, Kate Agnese Lācīte, Felīsija Oknere, Raivijs Strēlis, Gabriella Svara un Mārtiņš Šilders.

Svinīgo pasākumu ar akordeona solo atklāja Reinis Isakovs – skolotājas Līgas Kvāšes izlaiduma klases audzēknis. Skolas beigšanas eksāmenos Reinis saņēma teicamus vērtējumus, kā arī pagājušajā mēnesī pārstāvēja mūsu skolu starptautiskajā akordeona spēles attālinātajā konkursā “CONCORD OF SOUNDS” un savā grupā ieguva II vietu. Priecājamies un lepojamies ar Reiņa sasniegumiem!

Izskanot himnai “Dievs, svētī Latviju”, svētku uzrunu teica skolas direktore Inita Rubeze. Vispirms PALDIES audzēkņiem un skolotājiem par izturību – strādājot sarežģītajos apstākļos un sasniedzot labus rezultātus noslēguma eksāmenos. Un PALDIES vecākiem, “ka uzticējāt mums savus bērnus”. Sveikt absolventus, skolotājus un vecākus bija ieradušās Priekules novada izglītības vadītāja Agrita Purviņa un domes priekšsēdētāja Vija Jablonska. Dāvanā grāmatas, katram absolventam tika kāds vēlējums un katram skolotājam – pateicība.

Ievas Ikertes alta izpildījumā izskanēja skaņdarbs “Vakars” (komp. Luijs Vjerns, Louis Vierne), bet Linda Grīsle (klarnete) atskaņoja Forē “Apres un reve”, viņu koncertmeistare Līga Kvāše. Jaunie mākslinieki Maruta Klane, Gabriella Svara, Felīsija Oknere un Mārtiņš Šilders pastāstīja par savām jauniegūtajām prasmēm, pabeidzot mākslas skolu. Koncerta izskaņā Reinis Isakovs izpildīja skaņdarbu “Spāņu deja” (komp. Dmitrijs Šostakovičs). Isakovu ģimene teica paldies arī Reiņa pirmajai skolotājai Anitai Zviedrei un Aleksandram Ļebedevam, pie kura regulāri devušies uz konsultācijām Liepājā. Sirsnīga pateicība skolai – arī no vecākiem Lienes Ikertes, Līgas Svaras un Intas Klanes.

Izsniedzot atestātus par Mūzikas un mākslas skolas absolvēšanu, direktore Inita Rubeze veltīja katram audzēknim sirsnīgu raksturojumu, “caur puķēm” atklājot katra zieda neredzamās šķautnes, kuras vēl papildināja specialitātes skolotāja vai klases audzinātāja novērojumi.

Noslēgumā – kā katru gadu – komponista Ērika Ešenvalda veltījums “Mūsu skolai” (pēc audzēkņu dzejas rindām), vienojot klātesošos sirsnīgā dziesmas melodijā. Pēc svinīgās daļas fotogrāfe un Gabriellas mamma Līga Svara aicināja visus pie skolas karoga uz fotosesiju. Nobeigumā visiem klātesošajiem bija iespēja nobaudīt svētku kliņģeri un ļauties nesteidzīgām sarunām.

Paldies koncertmeistarei Līgai Kvāšei, skolotājiem Madarai Jansonei, Andrai Zabei, Mārtiņam Cukuram, Kristīnei Cukurai, Daigai Tiļļai, Zentai Ķervei, direktorei Initai Rubezei, tehniskajiem darbiniekiem Serafi mam, Viktorijai un Ritai par sadarbību pasākuma norisē.

 

Līgas Svaras fotogalerija pieejama ŠEIT

Priekules Mūzikas un mākslas skolas direktores vietniece

ārpusklases un audzināšanas darbā Indra Andersone

Atpakaļ